De Ploeg is een ensemble van fabrieksgebouw en park in Bergeijk, ontworpen door architect Gerrit Rietveld en tuinarchitecte Mien Ruys. De fabriek is in 1956-1959 gebouwd als weverij. Nadat de oorspronkelijke eigenaar was vertrokken heeft het gebouw enkele jaren leeg gestaan, op zoek naar een nieuwe invulling. Totdat de Bergeijkse tentoonstellingsontwikkelaar Bruns het aankocht om er zijn kantoren en werkplaatsen te vestigen. In één jaar is het Rijksmonument volledig gerenoveerd naar ontwerp van diederendirrix i.s.m. atelier van Asseldonk. Het park dat ook de dezelfde monumentale status kent wordt gerenoveerd naar de visie van Mien Ruys.
Het fabrieksgebouw heeft een opvallende betonnen structuur met shedbogen. De lange gevels zijn volledig transparant en bieden vrij zicht op de tuin. De korte gevel aan de openbare weg toont de shedvorm met dichte verspringende geveldelen. Voor de indeling maakte Rietveld gebruik van verplaatsbare systeemwanden geplaatst op een metermodule.
Het gebouw is fraai gerenoveerd en aangepast aan de huidige eisen. Daarbij is het gebouw volledig in ere hersteld wat betreft slankheid van profielen, kleurgebruik, materiaalgebruik en transparantie. De belangrijkste ingreep is het herschikken van de functies. Centraal in het gebouw is een open kantoortuin gemaakt. Deze grenst aan de monumentale toonzaal en bestaande kantoren voor de opzichters. De ingreep verdeelt het gebouw in twee vleugels, de productie en de assemblage, passend in het werkproces van Bruns.
Originele materialen, maatvoering en details zijn in ere hersteld of door een hedendaags alternatief verbeterd. Nieuwe ingrepen zijn vrij vormgegeven en verrijken Rietvelds palet met behoud van diens meubelmakerkwaliteit.